Meny Stäng

Att inreda sovrummet med en Stringhylla: Idéer och tips

inreda sovrum

Stringhyllan, en svensk designklassiker, är inte bara sinnrike utan även en otroligt flexibel möbel som kan användas till praktiskt taget allt och överallt i ett hem. Trots att den oftast kanske förknippas med vardagsrummet eller kontoret, kan den även vara ett utmärkt val till sovrummet.

Varför en Stringhylla i sovrummet?

En av de stora fördelarna med en Stringhylla är dess flexibilitet och skalbarhet. Du kan alltid börja litet, kanske med en enkel kombination bestående av gavel och hyllplan, för att sedan utöka med fler sektioner i takt med att behoven ökar eller ändras. En Stringhylla är också relativt lättviktig jämfört med fullskaliga bokhyllor eller garderober, vilket gör den till ett yteffektivt alternativ.

Praktisk förvaring

Stringhyllan erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i sovrummet. Du kan använda den för att visa upp dina bästsäljare, ramade foton eller favoritdekorationer, vakumförpackade kläder under väcker perioder, och till och med som nattduksbord om du har ett smalare rum. Dessutom kan du installera skåp, lådor eller korgar på hyllorna för att förvara mindre eller mer privata föremål. Läs mer på sajten Stringhylla.nu

Hur du väljer din Stringhylla

Beroende av ditt sovrums storlek, färgschema och övergripande stil, finns det flera sätt du kan anpassa ditt Stringhylla-system på för att passa just ditt rum. Först och främst bör du överväga vilket material och vilken färg som passar bäst med ditt rum. Stringhyllan finns i ett sort sortiment av ytor, inklusive vit, svart, ek, valnöt och ask och flera. Dessutom är det olika delar som skåp, lådor och tidningsgavlar att välja mellan.

Placering och arrangemang

Stringhyllan kan antingen placeras på golvet eller monteras på väggen. Golvhängda stringhyllor kan användas för att skapa avskiljare i rummet, utan att förlora rymdkänslan. Väggmonterade stringhyllor hjälper till att frigöra golvutrymme vilket kan vara perfekt för ett mindre sovrum.

När det gäller arrangemanget av föremål på din Stringhylla i sovrummet, är det bästa tipset att hålla det balanserat och inte för rörigt. Välj ut några nyckelelement att visa upp och variera mellan stora och små objekt för att skapa en tilltalande dynamik.

Slutord

Så, är det möjligt att inreda sovrummet med en Stringhylla? Definitivt! Med sin anpassningsförmåga och eleganta design kan den vara den perfekta lösningen för att bevara ditt sovrums lugna atmosfär samtidigt som du håller dina saker organiserade. Oavsett om du antar en minimalistisk stil eller föredrar en mer inredd look, presenterar en Stringhylla en konceptfull lösning som både kan visa upp och hjälpa dölja dina personliga föremål.

Historien bakom namnet på den berömda Stringhyllan

Stringhyllan, en svensk designikons namn, är lika unikt och smart som dess design. Men, varför heter denna innovativa hylla just ”Stringhylla”?

Nils Strinning och Stringhyllan

Stringhyllan skapades år 1949 av den svenska arkitekten och designern Nils Strinning. Idén till Stringhyllan föddes genom en tävling som Bonnier letade efter en hylla skulle vara praktisk, lättmonterad, billig och kunde fraktas platt. Strinnings design vann tävlingen och blev snart en enorm framgång på möbelmarknaden, både i Sverige och internationellt.

Varför ”String”?

Namnet ”String” kommer från Nils Strinnings egna efternamn – en lek med ord som förskjuter betoningen från Strinning till ”String”, vilket på engelska betyder ”sträng” eller ”tråd”. Detta är en passande beskrivning av hyllsystemets lätta, nästan svävande uttryck, där de tunna sidogavlarna utgör en strukturerande ”sträng” för hyllplanen att hänga på. Därmed föddes namnet ”Stringhylla”.

Resultatet av smart design

Stringhyllans minimalistiska design, kombinerat med dess flexibilitet och funktionalitet, har gjort den till en tidlös klassiker. Oavsett vilken storlek ditt utrymme är, finns det en Stringhylla-konfiguration som passar – vilket är precis vad Nils Strinning avsåg när han designade den. Det är ingen överdrift att den allsidiga och eleganta Stringhyllan har revolutionerat sättet vi tänker på och använder förvaring i våra hem.

Stringhyllan är mer än en hylla, det är ett system. Och samma innovation och smarta design som gav upphov till dess namn lever kvar i varje Stringhylla-system som skapas idag. Den geniala idén om att skapa en lätt, flexibel och skalbar hylla, som både är praktisk och estetiskt tilltalande, har gjort Stringhyllan till en oumbärlig del av modern inredningsdesign.