Meny Stäng

Bäddmadrasser

Att nattsömnen är viktig, både för hälsan och välbefinnandet, vet vi allihop. Det behövs inte mer än en sömnlös natt för att man ska få svårt att fungera i vardagen. har man sovit dåligt blir man trött och får svårt att koncentrera sig. Och det bara efter en natt med dålig sömn. Om man sover dåligt under en längre tid kan det få betydligt svårare konsekvenser.

Så att skapa bra förutsättningar för en god sömn är en värdefull investering. Hur man inreder sitt sovrum kan faktiskt spela stor roll för sömnen. I synnerhet om du har sömnproblem, och kanske svårt att koppla av, är det viktigt att inreda sovrummet så att man får en lugn och rogivande miljö. Det kan man göra på olika sätt, som till exempel, genom att välja lugna färger på tapeter och textilier, och att undvika alltför oroliga mönster. Det är också bra att undvika tv, dator och andra störande moment i sovrummet, och låta det vara ett rum för just sömn och vila. Har du en massa prylar som får dig att tänka på jobb och annat blir det genast svårare att slappna av som man måste för att kunna sova bra.

Köp en bäddmadrass online:

Billiga bäddmadrasser
Billiga & bra bäddmadrasser
Trendrum säljer praktiska och billiga bäddmadrasser.

Även ett stort sortiment av sängar.

  • Öppet köp 14 dagar
  • Fri frakt
  • Snabb leverans

Beställ en bäddmadrass online


Även om man har ett rogivande sovrum, där det är lätt att koppla bort vardagens stress, behöver man också ha en bra säng. Och minst lika viktigt som att sängen är av god kvalitet och passar för just din kropp är det att ha rätt bäddmadrass. Att prova ut en ny säng är inte alltid det lättaste. Visst kan du prova sängen en stund i möbelaffären, men det är inte riktigt samma sak att ligga med kläderna på några minuter, som att krypa ner under täcket och tillbringa en hel natt i sängen.

Man får försöka hitta rätt genom att ta hänsyn till de faktorer som avgör vilken fasthet man behöver på sängen, och testa så bra det går. Hur du sover, hur lång du är och hur mycket du väger är exempel på faktorer som avgör om du ska ha en fast eller en mjukare säng. Men, det är ju inte bara sängens beskaffenhet som avgör hur bekvämt du ligger. En bra bäddmadrass kan höja komforten ytterligare, och bäddmadrassen är ju, som tur är utbytbar.

Om du tycker att sängen inte längre ger samma komfort som tidigare behöver det inte betyda att du måste byta säng. Problemet kan ha en så enkel lösning som att skaffa en ny bäddmadrass. Bäddmadrassens tryckfördelande egenskaper kan faktiskt vara skillnaden mellan en god natts sömn och en sömnlös natt.

Madrasser i olika prisklasser

Även när du köper en ny säng kan du köpa bäddmadrassen separat för att få exakt de egenskaper som ger dig den bästa komforten. En bäddmadrass behöver inte vara särskilt dyr, även om det finns madrasser i de flesta prisklasser. Men, för en relativt liten penning kan du förvandla en säng som känns lite trött och sliten, till en bekväm säng som du sover gott i bara genom att byta ut bäddmadrassen.

köp bäddmadrass online

Många är noga med att välja en bra säng och man tar reda på så mycket man kan om olika material och tekniker för resårbottnar och andra delar av sängen. Men, när det kommer till bäddmadrassen plockar man ofta med sig en madrass vilken som helst, eller nöjer sig med den standardmadrass som eventuellt följer med sängen.

Även om bäddmadrassen oftast är den tunnaste av madrasser i sängen, så är det ändå denna som är närmast kroppen, och som faktiskt har den viktigaste funktionen. Det är ju denna madrass som tar emot kroppstyngden och som i bästa fall formar sig efter kroppen och ger en hög komfort. Så det finns all anledning att lägga lite tid och energi på valet av bäddmadrass.

Naturmaterial och konstmaterial

Det finns mycket att välja på, med madrasser tillverkade av både naturmaterial och konstmaterial. De olika typerna av stoppning har var och en sin fördel, så valet handlar dels om tycke och smak och dels om vad du vill ha ut av din bäddmadrass. En madrass med skumfyllning, till exempel, ger en mjuk och skön yta närmast kroppen. Det finns också en hel del madrasser som har en tryckavlastande funktion och som därför ger en bättre sömn. En bäddmadrass av högelastiskt skum, till exempel, är tryckavlastande och har en något fastare yta. Latex är ett naturmaterial som också har en avlastande effekt och som bidrar till större avslappning och en bättre sömn.

En alldeles speciell typ av bäddmadrasser är de som tillverkas av memoryskum. Detta material gör att madrassen formar sig efter kroppen på ett alldeles speciellt sätt och ger en mycket hög komfort.

Det är inte bara materialet i madrassens stoppning som bestämmer hur bekväm och komfortabel en bäddmadrass. Materialet i klädseln har också betydelse. Om du väljer en madrass med en klädsel av naturmaterial transporteras fukten bort bäst, vilket ger ett bra sovklimat.

Viktigt med bra flexibilitet i alla skikt

Det finns alltså mycket att tänka på när man väljer bäddmadrass. Skum är ett konstmaterial och latex ett naturmaterial som är gummibaserat. Tester har visat att det inte är någon större skillnad kvalitetsmässigt på de båda materialen, så det är mer en fråga om tycke och smak vilket man väljer. Det är alltså inte materialet i madrassen som är avgörande för hur skön den är, utan hur den är uppbyggd och vilken kvalitet madrassen har. En bra bäddmadrass har bra flexibilitet i alla skikt, och den ska också ha god återfjädringsspänst. Detta för att inte madrassen ska bli platt och få sättningar efter en tids användande. Normalt sett är det en fördel om madrassen är tjock.

Bäddmadrass för bättre sovkomfort

Vill du kunna välja ur ett stort utbud av bäddmadrasser rekommenderar vi att du tittar här, på nätet. Här finner du det bredaste sortimentet och ofta också de bästa priserna. Du kan också få all information du behöver om de olika madrasserna för att kunna göra rätt val. Om du klickar på bilden av madrassen kommer du till en speciell produktsida, där du kan läsa allt om material och annat som kan påverka valet, och ge dig en bäddmadrass som uppfyller dina krav.

Recension:
Bäddmadrasser
Betygsatt av: BilligaSängar.se
Betyg: 4,6