Meny Stäng

Barnsängar

Att bli förälder är bland det största som händer i livet. Och givetvis vill alla föräldrar ge sitt barn en så bra start i livet som möjligt. Det kan man förstås göra på många sätt, och det viktigaste är givetvis att ge barnet värme och kärlek, så att det kan stå väl rustat inför kommande strapatser i livet. Men, det behövs självklart också en hel del mer praktiska saker för att både babylivet och barndomen ska bli bra. Ett litet barn behöver, till exempel, en del möbler och andra tillbehör som är anpassat för barn. Vissa saker, som skötbord och barnvagn använder man under en begränsad tid när barnet är riktigt litet. Medan exempelvis barnsängen ska tjäna under en längre tid. Eller ska vi kanske säga barnsängarna, för i de allra flesta hem handlar det om flera olika sängar under barnets uppväxt.

Köp en barnsäng online

För de små
Barnsängar för de små barnen
 • Säng för småbarn
 • KitchenTime har ett noga utvalt sortiment av barnsängar för små och större barn.

  Här hittar du sängar med koja och förvaring.

  365 dagar öppet köp!
  Fri frakt över 399 kr
  Snabb leverans
 • Beställ online:
Bra priser
Praktisk barnsäng
 • Barnsäng modell bil
 • Trendrum säljer praktiska och mysiga barnsängar.

  Även massor av coola bilsängar.

  Öppet köp 14 dagar
  Fri frakt över 999kr
  Snabb leverans
 • Beställ online:

Kanske startar man med en liten babykorg eller en vagga under den allra första tiden. Men annars är spjälsängen oftast den första sängen i ett barns liv. Spjälsängen är en bra och säker säng under barnets första år. Tack vare att sängen har en botten som går att höja och sänka fungerar den bra redan från början. Först har man sängbotten på högsta läge, så att man lätt kan komma åt att ta upp barnet, och man kan kanske till och med byta blöjor och kläder på babyn när den ligger kvar i sängen.

När babyn börjar på att vända sig är det dags att sänka sängen, och när den lilla drar upp sig mot spjälorna får man flytta ner sängbotten till lägsta läget för att barnet inte ska kunna ta sig ur sängen. Och så småningom kommer den dagen när det inte längre är omöjligt att klättra över spjälstaketet och då är det dags att byta ut spjälsängen mot en vanlig barnsäng.

Olika typer av barnsängar

Det finns många olika typer av barnsängar, och det behövs ett brett utbud med tanke på att mycket änder under ett barns uppväxt. För det första växer ju alla barn, och man kan behöva byta säng just för att den gamla sängen känns för liten. Men, det finns också andra faktorer som styr vilken säng man väljer. Kanske finns det syskon som ska dela på rummet, och då kan det, till exempel, vara praktiskt med en våningssäng, eller en loftsäng där man kan få plats med andra möbler under själva bädden.

Barnsäng

När spjälsängen behöver bytas ut skaffar många en mindre barnsäng, för att sängen inte ska kännas för stor för ett barn som ändå är ganska litet. En liten barnsäng får man ofta byta ut efter några år, kanske när barnet kommer upp i skolåldern. Då brukar det också vara dags att ändra om i barnrummet eftersom intressen och behov förändras allt eftersom barnet växer. När det lilla barnet förvandlas till skolbarn behövs kanske ett skrivbord, eller annat bord där det går att sitta och läsa läxor och pyssla. Och i samband med att man möblerar om är det inte helt ovanligt att man också försöker inreda ett rum efter barnets egna önskemål. Och då kan det också vara lämpligt att byta ut den lilla barnsängen mot en större säng. Kanske en så kallad juniorsäng eller någon annan modell som är avsedd för större barn.

Ställbar säng – växasäng

Men, om du vill slippa byta säng när barnet växer kan du redan från början satsa på en ställbar säng, en så kallad växasäng. Detta är en säng som går att dra ut och skjuta ihop så att man kan få en säng som är precis lagom oavsett hur litet, eller stort, barnet är. Tack vare den smarta funktionen passar en ställbar säng redan till ett riktigt litet barn, och allteftersom barnet växer kan man låta sängen också växa. En ställbar säng kan man, med andra ord, använda under större delen av barnets uppväxt, och man behöver inte byta säng förrän det är dags för en stor modell.

växasäng

Men, många föredrar ändå att köpa en mindre barnsäng först, och ersätta den med en större efter hand. Och det finns ju så otroligt mycket att välja på, att det faktiskt kan vara roligt att byta modell. Barnsängar idag finns i många olika modeller och utseenden att de utgör en viktig del av inredningen i rummet. Tack vare det breda och varierade utbudet kan man möblera ett personligt och unikt barnrum som verkligen passar barnet, eller barnen, som bor där.

Säng efter intresse

En säng väljs ju i första hand för att den ska vara skön att sova i. Men när det gäller barnsängar kan man också välja säng efter intresse. För det är väl självklart att familjens lilla prinsessa ska ha en säng med en kunglig krona, eller kanske med en rosa sänghimmel för att ytterligare förstärka prinsesskänslan. Den lilla killen tackar säkert inte nej till en barnsäng som ser ut som en bil. Eller kanske en flygplansäng lockar ännu mer. Utöver de speciellt utformade sängarna som verkligen har formen av en bil, ett flygplan, något djur eller annan kul modell finns det sängar i mer traditionella modeller, men som är dekorerade med olika motiv.

Sängar i olika modeller

Men, det finns givetvis också helt vanliga billiga sängar för barn, i olika material och färger, som man kan matcha i stort sett vilken inredning som helst med. Om du gillar att inreda och följer en speciell inredningsstil vill du förmodligen att också barnens rum ska gå i denna stil. Och det finns barnsängar för alla smaker och stilar, så du kan fullfölja stilen i barnkammaren, och ge barnet en säng som är både skön och snygg. Här finns, som sagt, sängar för alla smaker och du kan välja mellan allt från enkla sängar i trä eller metall till sirliga järnsängar och tuffa loftsängar.

Det största utbudet av barnsängar ser du här på nätet, och här kan du oftast också hitta dem till de bästa priserna. Vill du ha en barnsäng riktigt billigt kan du använda dig av prisjämförelsesajter, eller själv leta rätt på kampanjer och erbjudanden där man kan köpa barnsängar till riktigt låga priser.

Recension:
Barnsängar
Betygsatt av: BilligaSängar.se
Betyg: 4,8