Meny Stäng

Dagbäddar

Att skapa ett unikt och personligt hem är betydligt lättare idag än för några årtionden sen. Det kan kanske verka lite konstigt med tanke på det stora intresset och den lika stora spridningen av inredningsinspiration i både tidningar, tv och sociala medier. Det borde väl egentligen vara svårare att skapa något eget när man så lätt kan hämta inspiration och idéer från andras hem.

Men, det som gör det enklare att möblera personligt är i första hand det enorma utbudet av möbler och inredningsdetaljer. Och det stora flödet av inspiration bäddar också för personliga lösningar, att man helt enkelt vågar ta ut svängarna och gå utanför de invanda ramarna.

En möbel som inte var så vanlig för ett antal år sedan, men som nu flyttar in i allt fler hem, och faktiskt används på en mängd olika sätt, är dagbädden. Denna möbel har faktiskt ganska nyligen utsetts till årets möbel.

Köp en dagbädd online:

Bra priser
Billig dagbädd
 • Billiga & bra dagbäddar
 • Trendrum säljer sköna dagbäddar till bra priser.

  Även ett stort utbud av vanliga sängar.

  Öppet köp 14 dagar
  Fri frakt över 999kr
  Snabb leverans
 • Beställ online:

Det finns ju en hel del möbler som är mer eller mindre obligatoriska i ett hem, och som just av den anledningen inte lämnar så mycket utrymme för egna, personliga, idéer. Men, så finns det andra saker som man kan lägga till för att de behövs, eller bara för att de är snygga och har något att tillföra till inredningen. Och dagbädden är just en sån möbel. Med en dagbädd kan du sätta en personlig prägel på rummet, och du kan placera den där du vill. Det finns inga måsten och regler som säger att en dagbädd ska användas i ett speciellt rum. Det finns egentligen inte ens något som säger hur denna praktiska möbel ska användas.

En extrabädd

Du kan, till exempel ha en dagbädd enbart för att ha någonstans att sitta och ligga när du vill koppla av och ha det skönt. Men denna möbel är också perfekt om du vill kunna fixa en extrabädd snabbt och enkelt när vännerna vill sova över, eller när du får oväntat besök. Har du en dagbädd kan du alltså förvandla vardagsrummet, eller något annat rum, till ett sovrum utan större besvär.

Det finns ett enormt stort utbud av dagbäddar, från enkla, nästan bårliknande liggmöbler, till sirliga och romantiska dagbäddar som påminner om gamla franska järnsängar. Schäslong och divan är andra ord som dyker upp när man talar om dagbäddar, och i det stora sortimentet finns det också gott om sådana bäddar som ger en mer exklusiv och lyxig känsla. Det finns alltså inte så mycket gemensamt mellan de olika typerna av bäddar, men den minsta gemensamma nämnaren är att de är möbler som fungerar som både soffa och säng.

En smart lösning för trångbodda

Dagbädden är alltså, rent praktiskt, den perfekta möbeln för den som får nattgäster ibland, men som inte har möjlighet att ha ett speciellt gästrum. Dagbädden är också en smart lösning för trångbodda. Bor man trångt gäller det att ta vara på varje kvadratmeter, och för att möblera ett litet rum behöver man tänka lite smartare och använda sig av flexibla möbler. Just sådana möbler som dagbäddar, som kan användas på flera sätt och därför ger mycket funktion på en liten yta.

dagbädd

Har du en riktigt liten lägenhet kan en dagbädd fungera som tv-soffa och säng i ett och du spar in en hel del golvyta tack vare att du inte behöver två stora och skrymmande möbler. Har du tänkt använda dagbädden som permanent säng får du förstås välja en modell som har hög komfort så att du får den nödvändiga nattsömnen.

Låt fantasin styra

Men, dagbädden kan, som sagt, också vara den där möbeln som gör att du kan möblera på ett personligt och unikt sätt. Eftersom den inte tillhör de där obligatoriska möblerna som måste finnas i ett hem, har du stor frihet att låta fantasin styra och inreda helt och hållet efter dina egna önskemål. Och då måste det inte alltid handla om praktiska möbler och funktionell inredning. Det kan också handla om känsla och om att skapa en viss atmosfär. För det är ju just det som är målet för många när man inreder sitt hem.

Inte bara att möblera hemmet så att man ska få ett fungerande vardagsliv, utan också att skapa en stämning och atmosfär som gör att man trivs i sitt hem. Med en dagbädd kan du förändra atmosfären i nästan vilket rum som helst.

Perfekt för en stunds vila och avkoppling

Detta är ju möbeln som inbjuder till en stunds vila och avkoppling. Här kan du ta en liten tupplur, eller bara slå dig ner med en bra bok en liten stund. Vilken typ av dagbädd du väljer påverkar självklart också atmosfären i rummet. Det stora utbudet gör det möjligt för alla att hitta en modell som passar in, oavsett smak och stil. Det spelar ingen roll om du gillar det stilrena och enkla, det romantiska eller minimalistiskt och supermodernt. Det finns verkligen bäddar för alla.

Många av modellerna liknar kanske mest en säng i formen, men det finns också dagbäddar med ryggstöd om man vill bulla upp med mjuka kuddar för att få en riktigt skön soffa när den inte används som säng. Det finns också dagbäddar som är tillverkade för att kunna användas både ute och inne, och som alltså kan vara både dagbädd och solsäng, allt efter lust och behov. Vill du ha en extra praktisk lösning kan du välja en dagbädd med inbyggd förvaring.

Här hittar du vad du letar efter

Dagbäddarna har inte alltid varit så lätta att hitta ute i den vanliga möbelhandeln, men tack vare att intresset för dessa möbler skjutit i höjden växer utbudet snabbt. Men, ändå finns det inte ett så stort utbud av bäddar hos de enskilda möbelaffärerna. Så om du vill kunna välja ur ett riktigt stort utbud är det lämpligt att titta här på nätet.

Här finns ett stort och varierat sortiment och det spelar ingen roll var i landet du bor. Nätet är enda möjligheten för den som bor ute på landet att få tillgång till samma stora utbud som den som bor i en storstad. Här kan du välja bland alla läckra dagbäddar, och klicka hem din favorit utan att anstränga dig alls. Klicka idag och få din nya dagbädd levererad direkt hem inom några dagar.

Recension:
Dagbäddar
Betygsatt av: BilligaSängar.se
Betyg: 4,6