Meny Stäng

Därför ska du köpa begagnade kontorsmöbler

Det är viktigt att vi känner att vi trivs bra på vår arbetsplats eftersom vi spenderar stora delar av våra dagar där. Eftersom kontoret är en plats där vi spenderar mycket av vår tid och utför våra arbetsuppgifter så slits de möbler som finns där allt eftersom tiden går och förr eller senare behöver du införskaffa nya möbler. Det vanligaste är att man köper nya möbler och andra produkter som du kan finna på kontor. Men det går också att köpa begagnade kontorsmöbler.

BBS möbler

Det finns ett flertal olika företag du kan vända dig till ifall du eller ditt företag är intresserade av att köpa begagnade möbler. Ett bra exempel på det är BBS möbler. BBS möbler är ett familjeföretag som grundades 1991 och har sedan dess haft ett stort utbud på begagnade kontorsmöbler. Företaget vänder sig dels till privatpersoner, men framför allt till företag. I deras utbud kan du hitta allt ifrån skrivbord, stolar, bord, hurtsar, förvaring, skärmväggar, whiteboards och hyllor. Med andra ord kan du hos BBS möbler hitta det mesta du behöver till ditt kontor. De finns i en butik online där du kan se hur brett deras utbud är. Men de har även en butik i Solna som kan vara värd ditt besök ifall du befinner dig i närheten.

Fördelar med begagnade kontorsmöbler

Nu när du har fått ett exempel på vart du kan inhandla begagnade kontorsmöbler är det hög tid att du får veta lite mer om varför du ska köpa begagnat. Här nedan kommer de största fördelarna med att köpa begagnade kontorsmöbler istället för nya.

Bättre för klimatet

De senaste åren har flera av oss blivit mer medvetna om att det här med att ständigt köpa nya saker påverkar klimatet negativt. Något du kan göra då är att köpa saker på second hand istället för nytt. Att återbruka gamla möbler är bättre för klimatet och därför ska du överväga att köpa begagnade möbler.

Billigare

När vi köper en produkt som varit använd får vi de oftast för ett mycket billigare pris i jämförelse med om vi skulle köpa den helt ny. Om du till exempel har ett nystartat företag kan det vara bra att köpa begagnat för att spara in på en annars ganska tight budget. När du köper möbler på andrahandsmarknaden får du varan för en billigare peng vilket betyder att du i slutändan tjänar på det. Pengarna du annars hade lagt på nya möbler kan du istället spara och lägga på annat.

Lätt att byta ut

En annan stor fördel med att köpa begagnade möbler är att du inte behöver ha lika dåligt samvete när möblerna slits ut och behövs bytas ut. Att ha möbler som redan levt ett tidigare liv känns oftast lite lättare att byta ut. Dels för att du inte behövt betala lika mycket för dem som nya, men också för att du kan med gott samvete känna att möblerna använts och när de inte går att använda längre kan de återvinnas.