Meny Stäng

Fördelen med ett attefallshus

Med ett attefallshus kan du fylla många olika typer av funktioner. Det är inte ovanligt att man väljer att använda sig av attefallshus för att kunna utöka sin redan bebyggda yta. Ett attefallshus kan med fördel fungera som ett garage, men det är även ett utmärkt alternativ för den som vill ha en extra bostad eller kanske ett gästhus för övernattningar.

Det är bara din egen fantasi som kommer att sätta käppar i hjulet för vad du kan använda detta smidiga hus till. Vi rekommenderar dock att du har en klar bild över vad du vill göra med attefallshuset innan du sätter igång med ett bygge. För att du ska vara säker på att huset står pall för ditt ändamål så krävs olika typer av byggstandard. Ett mycket bra exempel på detta är jämförelsen mellan ett kallförråd och ett bostadshus. Ska du använda attefallshuset som ett bostadshus kommer huset att ha mycket högre krav på sig än om det ska fungera som ett förråd.

Eget bygge eller byggsats

Att bygga ett eget attefallshus från grunden är ett krävande och väldigt omfattande arbete. Ännu svårare blir det om du inte har någon kunskap eller erfarenhet sedan tidigare. Den som vill avstå från ett eget bygge kan med fördel använda sig av färdiga byggsatser. Det finns också attefallshus som du bygger online via husleverantören Modulhus.se. Attefallshusen från Modulhus.se är personliga och där du som kund kan välja all interiör / exteriör, ta bort fönster, lägga till saker, spegelvända och du får även tid med en egen arkitekt. Du kan helt enkelt få ditt hus betydligt mer varierat genom att bygga ditt hus online hos Modulhus.se.

Välja attefallshus – så ska du tänka

Det finns flera saker som du behöver ha i åtanke när du ska välja eller bygga ditt attefallshus. Det är ytterst få människor som bor så avlägset att intrycket av huset från andra människor inte har någon betydelse. För att du ska vara säker på att du behåller det estetiska och snygga helhetsintrycket i området kan det vara bra att välja färger och material med stor noggrannhet. Du bör välja material som går hand i hand med ditt redan befintliga hus. Med det menar vi att du t.ex. väljer ett tegeltak på attefallshuset om det är så att ditt bostadshus har ett tegeltak. Detsamma gäller för färg. Om ditt bostadshus är blått så gör du rätt i att även måla attefallshuset blått eller i en annan mindre uppseendeväckande färg, t.ex. vitt, grått m.m.

Valet av material har också en mycket stor betydelse och även här bör du vara noggrann i ditt val. Vi vet att det kan kännas mycket lockande att välja de allra billigaste alternativen, speciellt om du ska använda attefallshuset som ett förråd eller liknande, men du gör helt rätt i att försöka matcha materialets kvalitet med bostadshuset. Orsaken till detta är för att du ska få ett attefallshus som håller länge, men som även ger ett bra helhetsintryck.

Om Modulhus.se

Modulhus.se bygger hus med nyskapande teknik och införlivar smarta lösningar i alla sina attefallshus. Husen blir därmed till unika och enastående boenden i mindre storlek. Med samma byggnadsteknik som vid ett bostadshus, så har Modulhus.se´s attefallshus precis samma höga kvalitet som ett vanligt hus. Byggprincipen är den samma, det är bara storleken som skiljer dem åt.