Meny Stäng

Funderar du ett nytt soffbord?

Om du ska köpa ett soffbord är det inte bara viktigt att soffbordet är snyggt, vilket de flesta förstås kan avgöra helt själv, det är även viktigt att det är praktiskt. Många underlåter dock att titta på just de praktiska detaljerna, vilket gjort att vi samlat denna lista, med faktorer som alla som ska köpa soffbord måste kolla upp innan köp.

Detta bör du titta på när du ska välja vilket soffbord du vill ha:

Den rätta höjden

För beroende på hur hög din soffa eller fåtölj är, kommer olika soffbord även vara olika passande. Den rätta höjden kan också påverkas av vad man egentligen vill göra på soffbordet, då alla personer förstås inte använder sina soff bord på samma sätt. Ta därför mått och tänk igenom hur nöjd du egentligen varit med tidigare soffbord, och vilken höjd de i så fall hade.

Den rätta storleken

Allt du vill kunna lägga eller använda på soffbordet måste trots allt rymmas på det, men samtidigt vill du förmodligen inte att det ska ta upp hur mycket plats som helst. Å andra sidan kan ett väldigt litet soffbord se lite konstigt ut i många rum, så att välja rätt storlek kan vara betydligt svårare än vad många tror och inser. Även för att komma fram till den rätta storleken är det därför i regel nödvändigt att ta mått.

Rätt form

Och detta kan vara allt från samma form som övriga möbler eller annan inredning i rummet har, eller så kan det även vara smart att välja en avvikande form, för att skapa en kontrast. Inget är rätt eller fel gällande detta, utan det är mer en smaksak, men tänker man inte igenom vad som passar bäst kan man ofta irritera sig på formen i efterhand. Tänk därför även på detta istället för att välja form på måfå!

Förvaring för den som behöver det

Vilket alla inte gör, så klart, men om man känner att man inte har tillräckligt med förvaringsutrymme där hemma kan en väldigt smart lösning faktiskt vara att skaffa ett soffbord där denna möjlighet finns. Tänk dock på att hur mycket förvaringsutrymme som finns varierar enormt mycket!

Rätt material

Även material verkar vara något som många soffbordsköpare väljer lite på måfå, vilket dock verkligen inte är att rekommendera, för hur hållbara och lättskötta olika material är, varierar nämligen enormt mycket. Detta gör att vissa material helt enkelt inte passar i vissa hem eller för vissa livsstilar, där man kanske behöver något mer lättskött eller tåligt och så vidare. Det är därför a och o att veta vad som kännetecknar det material som ens soffbord är tillverkat av!