Meny Stäng

Ramsängar

En bra dag förutsätter att den föregåtts av en god natts sömn. Det vet alla som av en eller annan anledning legat vaken och haft svårt att sova på natten. Brist på sömn ger omedelbart verkan som trötthet, koncentrationssvårigheter och huvudvärk. Och detta är effekter som man kan känna av efter en enda natts bristfällig sömn. Då är det inte svårt att förstå att det kan få svåra konsekvenser om man lider av sömnbrist under en lång tid.

Vikten av god nattsömn

God nattsömn är mycket betydelsefullt för både hälsan och välbefinnandet, och därför är det viktigt att vi ger oss själva de bästa förutsättningar för att kunna sova gott. En bra säng är förstås A och O för en god sömn. Men, man behöver också ha en rogivande och lugn omgivning, därför är den övriga inredningen i sovrummet också av vikt för hur bra vi sover. Det finns till och med vissa färger som gör att man har lättare att slappna av och sova. Färger som alltså passar extra bra i ett sovrum.

Köp en ramsäng online:

Bra priser
Billig ramsäng
 • Billiga & bra ramsängar
 • Trendrum säljer sköna ramsängar till bra priser.

  Även ett stort utbud av andra sängtyper.

  Öppet köp 14 dagar
  Fri frakt över 999kr
  Snabb leverans
 • Beställ online:

Genom att tänka på vilka färger man väljer för sovrummet, och genom att undvika alltför livliga mönster kan man alltså skapa en miljö som ger en bättre sömn. Ett bra knep är också att undvika tv, dator och andra störande moment i sovrummet. Låt helt enkelt sovrummet vara ett rum för vila och sömn, så slipper du distraheras av andra saker innan du ska sova.

God sovkomfort till ett bra pris

Men, även om man skapat den där lugna och rogivande atmosfären i sovrummet behövs det förstås också en bra säng för att man ska kunna sova gott. Vill du ha en riktigt bra säng till ett bra pris är det smart att välja en ramsäng. Detta är en enkel och traditionell säng som ger dig massor av valmöjligheter. Ramsängen passar bäst för dig som vill ha god sovkomfort till ett bra pris.

Du kan välja en säng i just den fasthet som passar dig bäst. Sängen kombinerar du sedan med ben, medar eller en sockel allt efter tycke och smak. En bäddmadrass köper du också till, och om du vill ha en mer komplett sovrumsmöbel kan du kombinera din ramsäng med en passande huvudgavel.

För att sammanfatta ramsängen med några få ord kan man säga att det är en säng med enkel design, många valmöjligheter och god sovkomfort. Och allt detta får du till ett bra pris.

Skaffa en ramsäng

Detta är ramsängar

En ramsäng består av en ram (därav namnet) som innehåller ett resårsystem och individuellt avlastande stoppningsmaterial. Du kan välja olika fasthet på resårmadrassen för att få en säng som passar just dig. När man talar om sängar är det ofta i ordalag som mjuk och skön. Men, en mjuk säng är inte alltid den bekvämaste, och faktum är att väldigt många sover bättre i en säng med lite fastare resårbotten och madrass. Mjuk och skön är förstås också en individuell bedömningssak.

Alla sängar passar inte för alla människor, och den säng som en person bedömer som mjuk och skön kanske inte alls känns så för en annan. Det finns många olika faktorer som påverkar vilken typ av säng man sover bäst i. Några av de saker som har betydelse för om man ska ha en mjuk eller en fastare säng är längd, vikt och hur man sover, alltså sovställning. Visst kan man provligga olika sängar för att komma fram till vilken säng som känns bäst, men om man vet på ett ungefär hur fast säng man ska testa så är det mycket lättare att hitta rätt.

Att provligga en säng innan köp

Och att provligga en säng några minuter i butiken är inte samma sak som att sova i samma säng en hel natt. Man känner om sängen känns skön, men inte hur man kommer att uppleva den efter ett antal timmar. Här har man dock hjälp av detta med längd och vikt för att komma rätt. Och när det gäller ramsängar kan du alltså hitta sängar för alla personer och kroppar. Beroende på fabrikat anger man fastheten på lite olika sätt.

I många sängar har man också ett så kallat pocketsystem som gör det möjligt att flytta om och ta bort fjädringspaket för att anpassa sängen helt och hållet efter sin egen kropp. Med denna möjlighet kan du alltså alltid få en säng med högsta komfort, och det du inte kände i butiken kan lätt justeras hemma. Här har vi alltså en av fördelarna med en ramsäng. Många andra sängar är hopbyggda på ett annat sätt, så att man inte kan anpassa den i efterhand.

En enkel ramsäng kan sägas fungera som en stomme, som du utgår ifrån när du inreder ditt sovrum. Du kan behålla sängen som den är, och bara sätta på ben. Men du kan också komplettera med huvudgavel, sockel och andra tillbehör för att skapa den sängmöbel just du vill ha.

Ramsäng med förvaring

En extra praktisk möbel får du om du väljer en ramsäng med förvaring. Denna får du genom att välja speciella ben till din säng, tillsammans med hjulförsedda lådor som enkelt kan skjutas in under sängen. Här finns också många valmöjligheter, och absolut elegantast blir det om du väljer ben och lådor som är klädda i samma tyg som sängen. Dessa lådor, som alltså ger totalt dold förvaring, kan rymma upp till 100 liter per styck. Man får in två lådor under en säng, och till en dubbelsäng får man alltså hela 400 liters extra förvaring på en yta man ändå inte använder.

Du kan också välja en förhöjningsram till din ramsäng. Detta ger ett elegantare intryck, men eftersom sängen blir högre blir det också lättare att ta sig ur den för de som har lite rörelseproblem. Det kan vara bra att tänka på att det passar bättre med lägre ben än man annars skulle ha valt, om man kompletterar sängen med en förhöjningsram.

Ramsängar finns både i speciella sängvaruhus och vanliga möbelvaruhus. Men, vill du ha tillgång till ett extra stort utbud sängar rekommenderar vi att du tittar här på nätet. Här finns det största utbudet av ramsängar, och ofta också till de bästa priserna.

Recension:
Ramsängar
Betygsatt av: BilligaSängar.se
Betyg: 4,5