Meny Stäng

Ställbara sängar

Jag gissar att du inte protesterar om vi påstår att sängen är en av de viktigaste möblerna i ett hem. Visst behöver vi en rad andra möbler också, men om man inte sover bra på nätterna kan det vara svårt att få vardagslivet att fungera. En god nattsömn är A och O för en god hälsa och ett gott välbefinnande. Och för att få en god nattsömn behövs det en bra och komfortabel säng.

Det där med att köpa säng är minsann inte alltid så lätt. Det finns kanske de som tror att om man går ut och köper en dyr säng så får man en säng av bra kvalitet där man kan sova gott. Men, riktigt så enkelt är det tyvärr inte. För det första går inte pris och kvalitet alltid hand i hand. Man brukar visserligen säga att man får vada man betalar för, men det är ändå inte så enkelt att det dyraste alltid är det bästa. Ibland kanske du betalar en hel del för ett varumärke, där du skulle kunna få lika bra kvalitet till ett lägre pris om du struntar i vad produkten heter.

Köp en ställbar säng online

Köp en ställbar säng online
Billiga & bra sängar
Trendrum säljer sköna sängar till bra priser.

  • Öppet köp 14 dagar
  • Fri frakt
  • Snabb leverans

Beställ en ställbar säng online


När det gäller sängar är det också så att bra kvalitet inte alltid är det samma som en säng där du sover bra. Alla sängar passar nämligen inte alla människor, så du måste utgå från dina speciella förutsättningar när du väljer säng. När du ska köpa säng är det därför viktigt att du hittar en säng som passar just din kropp. Det finns många faktorer som påverkar vilken typ av säng man behöver. Man får, till exempel, ta hänsyn till sånt som vikt, längd och sovställning för att hitta den rätta sängen. Till detta kommer förstås också ens eget tycke och smak. Men, för att ta reda på om du behöver en mjuk eller fast säng, eller något mitt emellan, tittar man bland annat på ovan nämnda faktorer.

Ställbara sängar

Att välja säng handlar faktiskt inte bara om att hitta en säng med den rätta fastheten. Det är också en fråga om utseende, design och kanske också en fråga om funktioner.
En säng ska väl fungera att ligga och sova i säger du. Men, idag finns det sängar som bjuder på mer än så. Vill du ha en säng där du båda sover skönt, och kan sitta bekvämt och läsa en bok innan du släcker lampan, ska du definitivt ta en titt på de ställbara sängar som marknaden har att erbjuda.

Hitta en säng som passar just din kropp

En ställbar säng är den perfekta relaxmöbeln. Här kan du både sitta, halvligga och ligga bekvämt oavsett vilken ställning du föredrar. Sängen fungerar inte bara som säng utan faktiskt också som en extra skön vilstol, eftersom du kan ställa in ryggstödet / överdelen av sängen i exakt den vinkel du vill. Och det är inte bara överdelen av sängen som kan ställas in. En ställbar säng ger därför så mycket mer än bara skön liggkomfort. Du kan höja och sänka sängen i både huvud- och fotände allt efter ditt personliga behov. Dessa funktioner är extra värdefulla för den som tillbringar mycket tid i sängen, av medicinska eller andra skäl. Men, de ger alla möjligheten att hitta den bästa komforten både i sittande och liggande ställning.

Är du förkyld blir det lättare att andas och du sover bättre om du höjer upp huvudändan en aning. Och man har faktiskt också sett att en höjning av huvudändan kan lindra snarkning, vilket ofta är en anledning till att man sover dåligt. En ställbar säng kan alltså vara skillnaden mellan en god nattsömn och dålig sömn.

Om du har svårt att komma ur, eller i, sängen kan detta också underlättas med en ställbar säng, eftersom du får hjälp att sätta dig upp med huvudändens hissdel. Så den som tror att ställbara sängar bara är till för yngre personer som gillar tekniska prylar har helt fel. En ställbar säng kan vara till mycket stor hjälp för äldre personer som har rörelseproblem eller svårt att slappna av och hitta en bra sovställning. Den som har bäst nytta av en ställbar säng är den som har problem med ryggen, svårt att sätta sig upp, och den som vill ha en mer flexibel säng som ger de bästa komforten vid alla tillfällen.

Att ställa in i både huvud- och fotända

För den ställbara sängen har inte bara fördelen av att den är ställbar. Den bygger också på resårsängens principer, och är oftast uppbyggd på samma sätt som en kontinentalsäng. Med sina många madrasslager räknas kontinentalsängen som sängarnas Rolls Royce, och ses som en lyxig sängvariant. Och att en redan skön och komfortabel säng också kan ställas in i både huvud- och fotända gör den förstås inte sämre. Det blir helt enkelt en superbekväm säng som lämpar sig både för sovande, läsande, tv-tittande och inte minst frukost-på-sängen-ätande. Och bara en sån sak kan vara guld värd, det vet alla som någon gång bjudits på frukost som ska intas sittande i en vanlig säng.

En ställbar säng är en stor hjälp för äldre personer som har rörelseproblem

För att ställa in sängen i den ställning du vill använder du dig av en trådlös fjärrkontroll. Elevatorn, eller hissfunktionen, styrs alltså enkelt med fjärrkontrollen, och du behöver inte göra något själv för att ställa om sängen. Många av sängarna har en speciell ficka där man förvarar fjärrkontrollen. Och i de fall den inte följer med sängen, finns det att köpa till. Men, du kan givetvis också ha kontrollen liggande på nattygsbordet. Du förvarar din kontroll där det är enklast för dig att komma åt den, så att du alltid kan ändra sängen som du vill.

Ställbara sängar finns förstås i speciella säng- och bäddbutiker, och ibland kan man också hitta dem hos välsorterade möbelhandlare. Men, om du vill kunna välja ur ett stort sortiment gör du det enklast här på nätet. Här, online, finns det största utbudet av ställbara sängar, och du kan välja mellan många olika modeller. Här kan du hitta den säng som ger dig den bästa komforten och den godaste nattsömnen. En säng som ger sovrummet ett lyft både när det gäller design och funktion.