Meny Stäng

Vikten av en bra säng

Att välja säng kan verka väldigt svårt, vilket bekymrar många för vi vet ju alla hur viktigt det är med sömn numera. Det är därmed inte alls konstigt att en bra säng är hög prioritet för många. Men förenklat kan man säga att valet av säng bara handlar om att:

Testa sig fram

Och testa så många olika sängar man kan, för vad man gillar gällande detta är förstås en smaksak. Utan att testa många sängar är det därför omöjligt att komma fram till vad som är bäst.

Fråga proffsen

Många sängbutiker har nämligen mycket kunnig och duktig personal vars råd och tips verkligen kan hjälpa en göra ett bättre val. Därav rekommenderar vi alltid att man besöker sådana butiker i egen hög person för att fråga om råd. Gör man det, brukar man nämligen göra ett mycket bättre val! Och inget går väl upp emot att få personliga råd, baserat på ens egna behov och frågor?

Köp madrass samtidigt med sängen

För att de ska passa ihop perfekt och för att din säng inte ska vara mycket äldre än madrassen, för detta kan nämligen missforma även madrassen och göra den problematisk om din gamla säng har problem av olika slag.

Se till så att sängen klarar av att ge madrassen tillräckligt med stöd

Gör den inte det, kan problem nämligen också uppstå. Många missar att göra detta, framför allt om de köper lågprissängar, då de tror att det endast är madrassen som är viktig, men glöm inte att något måste bära upp madrassen också och hålla den i rätt ställning och det är ju förstås sängen som gör det!

Välj hellre en lite för stor säng än en lite för liten

Detta leder nämligen enligt de flesta till ökad komfort, vilket förstås är av högsta prioritet för merparten av oss. Tvekar du mellan två olika storlekar, kör därför alltid på den större varianten, förutsatt att du har plats för detta där du ska ställa sängen så klart.

En bra säng och madrass kan kosta en del

Det allra vanligaste skälet till att folk har dåliga sängar och madrasser är nämligen att de snålar på grund av att de tycker att bra sängar och madrasser kostar för mycket. Men glöm inte att vi tillbringar en tredjedel av vårt liv i våra sängar, så är det något som bör få kosta är det väl ändå sängen? Och när det gäller sängar är kvalitetsskillnaderna och även prisskillnaderna större än för många andra möbler.